Kip in langwerpige stukken snijden van bijv. 20x4cm, de gekozen marinade
aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren.
Leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het daarna in de oven op
175-200 graden gaar; het vlees kan ook worden gegrild of geroosterd. Snijd
het vlees in reepjes.
Marinadetip: in Suriname zet men het vlees
é
én dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan
lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart.
Serveertip: Serveren met o.a. Kotomisi Rijst, Nasi Goreng, Moksie Alesie,
Masoesa-Alesie, Tjauw-Min, Spaghetti.
Variatietip: In plaats van kipfilet kan ook ander vlees worden gebruikt o.a. Masterbeef, rundvlees, karbonade, varkenslapjes, nasi- en bamivlees, kalkoenfilet, drumsticks, sparerib.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |