Aantal personen: 4
30 minuten (excl.marineertijd).
of
Faja Lobi Losie Foroe (marinade)
of
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
250 gram kipfilet
boter
Kip in langwerpige stukken snijden van bijv. 20x4cm, de gekozen marinade
aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren.
Leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het daarna in de oven op
175-200 graden gaar; het vlees kan ook worden gegrild of geroosterd. Snijd
het vlees in reepjes.
Marinadetip: in Suriname zet men het vlees
é
én dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan
lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart.
Serveertip: Serveren met o.a. Kotomisi Rijst, Nasi Goreng, Moksie Alesie,
Masoesa-Alesie, Tjauw-Min, Spaghetti.
Variatietip: In plaats van kipfilet kan ook ander vlees worden gebruikt o.a. Masterbeef, rundvlees, karbonade, varkenslapjes, nasi- en bamivlees, kalkoenfilet, drumsticks, sparerib.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |